Ventilatie

Aerul este un amestec gazos, fara de care nu am putea trai, alcatuit din oxigen (20,95%), azot (78,09%), bioxid de carbon, hidrogen si alte gaze.
Pentru sanatatea omului prezinta o mare insemnatate calitatea aerului respirat in incaperi (locuinta, loc de munca). In spatiile inchise, treptat aerul se viciaza, datorita eliminarii de bioxid de carbon, vaporilor de apa si diferitelor substante organice volatile si mirositoare rezultate din activitatea pielii, din descompunerea transpiratiei, precum si din arderea tigarilor, dupa cum se intampla in cele mai multe incaperi. Lipsa aerului oxigenat (cu o concentratie crescuta de monoxid de carbon) duce la stari de indispozitie , senzatii de greata , lesin , dureri de cap si poate duce la imbolnaviri , persoanele cu o virsta frageda fiind cele mai expuse .
De aceea, este atat de importanta grija pentru reimprospatarea aerului, prin ventilatie, care poate fi realizate in doua moduri : pe cale naturala sau artificiala .

Pe linga improspatarea aerului in incaperi este recomandata si filtrarea acestuia , care se poate face cu filtrele de tip F si G , dar si cu ajutorul aparatelor de aer conditionat care au sisteme avansate de filtrare a aerului ajutind si la inlaturarea bacteriilor si microorganismelor .

Produsele pe care le regasiti in categoria Ventilatie va ajuta la realizarea unei instalatii de ventilare mecanica ( ventilare artificiala ) incepind de la Filtrare , Tubulaturi , Grile , Ventilatoare , metode de variere a debitului ventilatoarelor ( Convertizoare frecventa sau Variatoare turatie ) , Perdele de aer pentru separarea spatiilor cu diferite conditii climatice , si Recuperatoarelor de caldura pentru a economisi energie .